Buzdolabı Stil ve Çeşitleri

Buzdolabı Stil ve Çeşitleri

Buzdolaplarının Stil ve Çeşitleri
Buzdolaplarının Stil ve Çeşitleri
Birçok farklı türde buzdolabı vardır. Boyutlarına, dış tasarımlarına ve düşük sıcaklıkları üretmek için hangi yöntemle kullandıklarına göre farklılık gösterebilirler.

Gıda depolama için ev tipi buzdolapları ve dondurucular, en küçüğünden 4 litre hacme sahip olanlardan 600 litreye kadar çıkabilen büyüklere kadar birçok farklı boyutta yapılır. Ayrıca dondurucularla birleştirilebilir veya onlarsız olabilirler. Dondurucusu olmayanlarda buz küpleri yapmak için küçük bir bölme olabilir.

En yaygın türü “kompresörlü soğutucu”dur. Gürültüleri için karakteristiktirler. Sessiz çalışan buzdolaplarına ihtiyaç duyan yerler için soğurmalı buzdolapları veya termo-elektrikli Peltier üniteleri daha uygundur. Kompresör ve Peltier buzdolapları elektrikle çalıştırılırken absorpsiyonlu buzdolapları herhangi bir ısı kaynağını kullanabilir. Peltier soğutucularda ayrıca soğutucu yoktur ancak termodinamik olarak daha az verimlidir ve daha fazla elektrik kullanır. Bazı buzdolabı üniteleri petrol veya gaz (doğal gaz veya propan) kullanır veya hem gaz hem de elektrikle çift güçle çalıştırılabilir. Güneş enerjili buzdolapları ve termal kütle buzdolapları daha az elektrik kullanmak üzere tasarlanmıştır. Birincisi iş için gerekli sıcaklıklara ulaşmak için Güneş’i kullanırken, diğeri düşük sıcaklıkları daha uzun süre korumak için güçlü yalıtıma güveniyor.

Bunu da oku :  Buzdolapları Hakkında İlginç Gerçekler

Stil-bilge üst dondurucu buzdolapları en popüler buzdolabı türüdür ve en ucuzdur. Üstte bir dondurucu ve altta bir buzdolabı vardır. İlk kez 1940’larda ortaya çıktılar ve hala popülerdir. İlk başta dondurucu, buzdolabının bir parçasıydı (ve bugün hala bulunabiliyor), ayrı bir dondurucu bölmesi 1960’ların başından ortasına kadar endüstri standardı haline geldi.

Alt dondurucu buzdolapları, üst dondurucu modellerine benzer, ancak altlarında dondurucu bulunur. Dondurucu kapak gibi açılabilir veya çekmece gibi dışarı çekilebilir ve kullanan kişiden bükülme gerektirmediği için buzdolabı kısmı daha erişilebilirdir. 1950’lerin ortalarında ortaya çıktılar ve bugün hala bulunabilir.

Yan yana buzdolabı (Amerikan tarzı buzdolabı olarak da bilinir) Amana tarafından 1949’da tanıtıldı ve 1960’larda popüler oldu. Popülaritesi hala güçlüdür. Dondurucu için sol tarafa ve buzdolabı için sağ tarafa sahip olacak şekilde yapılmıştır.

Fransız kapı stili 1990’larda ortaya çıktı. Üst kısımda iki Fransız kapısı ve en çok çekmece olarak yapılan altta dondurucu bulunan bir buzdolabı vardır.

Dört kapılı Fransız kapı stili, 2000’lerin ortalarından kalma bir tasarımdır. Üst kısımda buzdolabı için iki adet Fransız kapısı, alt kısmında ise standart bir Fransız kapılı buzdolabı gibi dondurucu bulunmaktadır. Ayrıca dondurucunun üzerinde buzdolabı veya dondurucu olarak çalışabilen ekstra bir kapısı vardır.

Bunu da oku :  Endüstriyel buzdolabı

Soğutmalı çekmeceler, bulaşık makinesi gibi kişinin mutfak tezgahının altına yerleştirilir. Onlar da enerji açısından verimli değiller çünkü onları düzgün bir şekilde izole etmek zor.

Kompakt buzdolapları, standart buzdolaplarının küçük versiyonlarıdır. Yurt odaları veya ev ofisler gibi mekanın emtia olmadığı yerlerde kullanılırlar.

Kapı ve çekmeceli dondurucuların çekmeceleri vardır (adından da anlaşılacağı gibi) ve dondurucunun tüm içeriği, kapılar açıldığında kanatlardan çekilebilir.

Dört kapılı stilde üst yarıda Fransız kapılı buzdolabı bölümü, solda bir alt bölümde dondurucu ve sağda buzdolabı ve dondurucu bölmesi arasında dönüştürülebilen bir alan vardır.

5/5 - (2 votes)
(Visited 300 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment